Terra de BacusRUTA 3 DIES BTT. LA D.O. PLA DE BAGES FONS!

La ruta 3 dies en Btt per gaudir de la D.O. Pla de Bages a fons!. Perquè, primer, inclou els 2 allotjaments, sempre en règim de pensió complerta en el que tant els hotels com els restaurants han estat curosament seleccionats. A més, perquè inclou el transport d’equipatge, d’allotjament en allotjament.. Però sobretot, perquè inclou una visita a  experts productors per dia, -3 cellers en total- amb tast de vins inclosa, en tots els casos!. Sens dubte, una  bona mostra del que ofereixen els Cellers de la D.O. Pla de Bages. Però és que a més, inclou la Visita al Monestir de Sant Benet de Bages  i a les Tines dels Manxons, un magnífic conjunt de tines recentment recuperades. I 3 ampolles de regal!

També s’inclou l’opció de llogar un GPS amb els tracks inclosos o bé el road book amb la ruta, a més de la ruta autoguiada via mòbil amb una pràctica App. (Speaktracks).

Opcionalment s’ofereix el servei d’avaries, l’assegurança de viatge i cancel·lació, el lloguer de bicicletes (tradicional o E-Bike), així com el servei de Guia professional.

 

PRIMER DIA

52.6 km i 770 m. desnivell acum.  (o 44.22 km i 557 m. desnivell acum.).

Amb sortida des de Manresa, la ruta es dirigeix ​​cap a l’impressionant monestir de Sant Benet de Bages, fundat el 960. Amb una important dedicació a la producció de vins, ja des dels seus inicis, va estar durant segles competint amb el de Montserrat, fins que va passar a dependre d’aquest. A principis del S. XX va ser adquirit per la família del pintor Ramon Casas, residint en ell llargues temporades. Posteriorment adquirit per una entitat bancària, és actualment un inspirador complex, centre de treball i d’estudi de l’alimentació: la Fundació Alícia.

Després de creuar Navarcles (amb el seu embassament conegut com “el llac”) així com alguns precisos racons durant el camí, arribem a Artés entre vinyes. Però el track contínua fins a un conegut restaurant on podrem gaudir del merescut dinar.

Seguint el track es passa per davant de tres productors: una excel·lent i artesanal celler amb una producció perfectament elaborada; la cooperativa del poble -amb una àmplia i variada producció de vins; i l’únic productor de cava de la DO, amb una petita però excelsa gamma. La ruta inclou una magnífica visita amb tast de vins inclòs en un dels tres.

La ruta ens porta a un nou productor prop de Sallent, situat entre muntanyes. Serà aquest el tram més exigent del dia i pràcticament de tota la ruta, amb 1 km de forta ascensió. Després de creuar Sallent, la ruta segueix pels preciosos paisatges de la “sèquia” -un petit canal medieval que va permetre el transvasament d’aigua del Llobregat a Manresa- fins al confortable allotjament.

La “Opció Light” rebaixa la duresa d’aquest últim tram, recorrent per camins i tranquil·les carreteres la distància (14 km.) que separa el celler del confortable allotjament.

 

SEGON DIA

50,28 km i 871 m. desnivell acumulat

Després d’un bon esmorzar, la ruta comença seguint el que és probablement el tram més bonic de la Sèquia fins assolir, un celler arran mateix d’aquest canal medieval. És un celler petit, amb molta empenta i extraordinàriament dinàmic, que ens oferirà una extensa visita amb tast de vins. La ruta continua puntualment cap al Parc de l’Agulla per anar posteriorment cap a Santpedor passant prèviament pels Aiguamolls de la Bòbila. Després d’un petit tomb pel poble es fa via cap a Callús i les famoses Tines dels Manxons, de visita obligada.

La ruta continua cap a Sant Martí de Torroella i el singular Santuari de Joncadella, on es gaudeix d’un bon dinar.

A la tarda, després de creuar diverses ermites i un munt de masies -moltes d’elles al costat dels seus tines de pedra- arribem als afores de Sant Joan de Vilatorrada, on envoltat de vinyes, trobem un altre petit però professional productor. No només produeix els seus vins; aconsella i col·labora amb altres petits productors… Passat el celler, la ruta condueix finalment a l’allotjament, al centre del poble. Un confortable hotel local amb un exquisit sopar!.

 

TERCER DIA

44 km i 482 m. desnivell acumulat.

La ruta surt de Sant Joan cap al Gorg Blau, un singular indret proper, envoltat d’uns paisatges meravellosos. Un camí obac i planer per gaudir de la natura…. Tot seguit, es continua per petits i preciosos boscos acostant-nos cap a Salelles, una magnífica mostra del món rural català. Prèviament, haurem visitat (i tastat els vins) d’un petit i expert productor, que fins i tot s’exporta a l’estranger part de la seva limitada però extraordinària producció de vins. Les seves explicacions són de gran valor, doncs ell mateix, personalment, s’encarrega de tot procés de producció. Des del planter de vinyes fins a l’etiquetatge…

La ruta fa un petit recorregut per Sant Salvador de Guardiola, fins arribar al restaurant.

A la tarda, ben aviat s’arriba a un dels més grans i històrics productors de vins de la DO Pla de Bages. Turistes de tot el món passen a veure les seves instal·lacions, vinyes i produccions. De fet, alguns dels vins han estat premiats i s’ofereixen als millors restaurants de Catalunya….

L’arribada a Manresa, seguint els passos de Sant Ignasi de Loiola pel “Camí Ignasià” ens mostrarà una cara de la ciutat totalment desconeguda, finalitzant costat de l’estació d’autobusos, al costat d’un Hotel. Finalitza la Terra de Bacus, la Ruta 3 dies per la D.O. Pla de Bages.

 

INCLOU:

 • 2 Allotjaments en règim de Mitja Pensió.
 • 3 Dinars migdia.
 • Visites guiades a 3 cellers D.O. Pla de Bages amb tast de vins inclòs.
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Visita a Sant Benet de Bages.
 • Visita a les Tines dels Manxons.
 • 3 Ampolles de vi / cava de  la D.O. Pla de Bages
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (opcional). També E-Bikes (elèctriques)
 • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurança Esportiva. (opcional)
 • Assegurança Esportiva de Cancel·lació (opcional).
 • Lloguer de GPS, amb el suport, brides, 2 jocs de piles i carregador (opcional)
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
 • Altres (tot el que no s’hagi especificat a l’apartat INCLOU)
Open chat
1
Hola
En que et puc ajudar?