RUTA 2 DIES BTT. PER GAUDIR!

La ruta 2 dies en Btt per gaudir de la D.O. Pla de Bages!. Perquè, primer, inclou el dinar primer dia en un magnífic i singular restaurant, el sopar, allotjament i esmorzar en un luxós Hotel (***) així com el menjar segon dia en un preciós restaurant amb vistes a Montserrat. També s’inclou l’opció de llogar un GPS amb els tracks inclosos o bé el road book amb la ruta, a més de la ruta autoguiada via mòbil amb una pràctica App. (Speaktracks). I el transport d’equipatge!

A més, inclou la Visita al Monestir de Sant Benet de Bages. I, finalment, la visita guiada a dos experts productors, amb tast de vins inclosa. Ah, amb 2 ampolles de la D.O. de regal!.

Opcionalment s’ofereix el servei d’avaries, l’assegurança de viatge i cancel·lació, el lloguer de bicicletes (tradicional o E-Bike), així com el servei de Guia professional.

 

PRIMER DIA

52.6 km i 770 m. desnivel acum.  (o 44.22 km i 557 m. desniv. acum).

Amb sortida des de Manresa, la ruta es dirigeix ​​cap a l’impressionant monestir de Sant Benet de Bages, fundat el 960. Amb una important dedicació a la producció de vins, ja des dels seus inicis, va estar durant segles competint amb el de Montserrat, fins que va passar a dependre d’aquest. A principis del S. XX va ser adquirit per la família del pintor Ramon Casas, residint en ell llargues temporades. Posteriorment adquirit per una entitat bancària, és actualment un inspirador complex, centre de treball i d’estudi de l’alimentació: la Fundació Alícia.

 

Després de creuar Navarcles (amb el seu embassament conegut com “el llac”) així com alguns precisos racons durant el camí, arribem a Artés entre vinyes. Però el track contínua fins a un conegut restaurant on podrem gaudir del merescut dinar.

Seguint el track es passa per davant de tres productors: una excel·lent i artesanal celler amb una producció perfectament elaborada; la cooperativa del poble -amb una àmplia i variada producció de vins; i l’únic productor de cava de la DO, amb una petita però excelsa gamma. La ruta inclou una magnífica visita amb tast de vins inclòs.

La ruta ens porta a un nou productor prop de Sallent, situat entre muntanyes. Serà aquest el tram més exigent del dia i pràcticament de tota la ruta, amb 1 km de forta ascensió. Després de creuar Sallent, la ruta segueix pels preciosos paisatges de la “sèquia” -un petit canal medieval que va permetre el transvasament d’aigua del Llobregat a Manresa- fins al confortable allotjament.

La “Opció Light” rebaixa la duresa d’aquest últim tram, recorrent per camins i tranquil·les carreteres la distància (14 km.) que separa el celler del confortable allotjament.

 

SEGON DIA

53.00 km i 580 m. desnv. acumulat.

Després de l’esmorzar, seguint trams de la sequera -un petit canal medieval per permetre el transvasament d’aigua del Llobregat a Manresa- per un pla paisatge ens dirigim a Sant Iscle, una petita ermita i masia -en el seu temps depenent de Sant Benet- productors del vi de les vinyes que els envolten des de temps molt remots. Arribem a Santpedor -creuant els “aiguamolls de la Bòbila” – visitant el seu casc antic. Després de creuar diversos santuaris i ermites i una infinitat de masies -moltes d’elles al costat dels seus tines de pedra- arribem als afores de Sant Joan de Vilatorrada, on envoltat de vinyes, trobem un altre petit però professional productor. No només produeix els seus vins; aconsella i col·labora amb altres petits productors …

La ruta ens porta de nou per petits i preciosos boscos acostant-nos cap a Salelles, una magnífica mostra del món rural català. Prèviament, haurem visitat un petit i expert productor, que fins i tot s’exporta a l’estranger part de la seva limitada però extraordinària producció de vins.

Aviat arribem al restaurant. Tot seguit, la ruta visita un dels més grans i històrics productors de vins de la DO Pla de Bages. Turistes de tot el món passen a veure les seves instal·lacions, vinyes i produccions.

L’arribada a Manresa, seguint els passos de Sant Ignasi de Loiola pel “Camí Ignasia” ens mostrarà una cara de la ciutat totalment desconeguda, finalitzant costat de l’estació d’autobusos, al costat d’un Hotel. Finalitza la Terra de Bacus, la Ruta 2 dies per la D.O. Pla de Bages.

 

INCLOU:

 • 1 Alotjament en règim de Mitja Pensió.
 • 2 Dinars migdia.
 • 2 Visites de cellers D.O. Pla de Bages amb tast de vins.
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Visita a Sant Benet de Bages.
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.
 • 2 Ampolles de vi (o cava) de la D.O.

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (opcional). També E-Bikes (elètriques)
 • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Lloguer de GPS, amb el suport, brides, 2 jocs de piles i carregador (opcional)
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
 • Altres (tot el que no s’hagi especificat a l’apartat INCLOU)
Open chat
1
Hola
En que et puc ajudar?