2 DIES PER GAUDIR!

La ruta inclou el dinar primer dia en un magnífic i singular restaurant, el sopar, allotjament i esmorzar en un luxós Hotel (***) així com el menjar segon dia en un preciós restaurant amb vistes a Montserrat. També s’inclou la cessió del GPS amb els tracks inclosos o el road book amb la ruta, a més de la ruta autoguiada via mòbil amb una pràctica App. (Speaktracks). I el transport d’equipatge!

Però s’inclou a més la Visita al Monestir de Sant Benet de Bages, així com la visita guiada a dos experts productors, amb tast de vins inclosa

Opcionalment s’ofereix el servei d’avaries, l’assegurança de viatge i cancel·lació, el lloguer de bicicletes (tradicional o E-Bike), així com el servei de Guia professional.

PRIMER DIA

52.6 km i 770 m. desnivel acum.  (o 44.22 km i 557 m. desniv. acum).

Amb sortida des de Manresa, la ruta es dirigeix ​​cap a l’impressionant monestir de Sant Benet de Bages, fundat el 960. Amb una important dedicació a la producció de vins, ja des dels seus inicis, va estar durant segles competint amb el de Montserrat, fins que va passar a dependre d’aquest. A principis del S. XX va ser adquirit per la família del pintor Ramon Casas, residint en ell llargues temporades. Recentment adquirit per una entitat bancària, és actualment un inspirador complex, centre de treball i d’estudi de l’alimentació: la Fundació Alícia.

 

Després de creuar Navarcles (amb el seu embassament conegut com “el llac”) així com alguns precisos racons durant el camí, arribem a Artés entre vinyes. Seguint el track es passa per davant de tres productors: una excel·lent i artesanal celler amb una producció perfectament elaborada; la cooperativa del poble -amb una àmplia i variada producció de vins; ia l’únic productor de cava de la DO, amb una petita però excelsa gamma. Sortint cap als afores arribem a un dels més grans productors de la DO, els brous s’ofereixen en molts dels millors restaurants … Però el track contínua fins a un conegut restaurant -un bon lloc per al almuerzo- que va ser també en el seu temps un centre productor de vi. Les seves grans tines de pedra així ho demostren.

La ruta ens porta a un nou productor prop de Sallent, situat entre muntanyes. Serà aquest el tram més exigent del dia i pràcticament de tota la ruta, amb 1 km de forta ascensió. Després de creuar Sallent, la ruta segueix pels preciosos paisatges de la “sequera” -un petit canal medieval que va permetre el transvasament d’aigua del Llobregat a Manresa- fins al confortable allotjament.

La “Opció Light” rebaixa la duresa d’aquest últim tram, recorrent per camins i tranquil·les carreteres la distància (14 km.) Que separa el restaurant de l’confortable allotjament

 

SEGON DIA

53.00 km i 580 m. desnv. acumulat.

Després de l’esmorzar, seguint trams de la sequera -un petit canal medieval per permetre el transvasament d’aigua del Llobregat a Manresa- per un pla paisatge ens dirigim a Sant Iscle, una petita ermita i masia -en el seu temps depenent de Sant Benet- productors del vi de les vinyes que els envolten des de temps molt remots. Arribem a Santpedor -cruzando els “aiguamolls de la Bòbila” – visitant el seu casc antic. Després de creuar diversos santuaris i ermites i una infinitat de masies -moltes d’elles al costat dels seus tines de pedra- arribem als afores de Sant Joan de Vilatorrada, on envoltat de vinyes, trobem un altre petit però professional productor. No només produeix els seus vins; aconsella i col·labora amb altres petits productors …

La ruta ens porta de nou per petits i preciosos boscos acostant-nos cap a Salelles, una magnífica mostra del món rural català. Prèviament, haurem visitat un petit i expert productor, que fins i tot s’exporta a l’estranger part de la seva limitada però extraordinària producció de vins.

Aviat arribem a un acollidor restaurant, al costat d’un camp de golf, amb precioses vistes de Montserrat; un lloc ideal menjar … a escassos metres d’un dels més grans i històrics productors de vins de la DO Pla de Bages. Turistes de tot el món passen a veure les seves instal·lacions, vinyes i produccions.

L’arribada a Manresa, seguint els passos de Sant Ignasi de Loiola pel “Camí Ignasià” ens mostrarà una cara de la ciutat totalment desconeguda, finalitzant costat de l’estació d’autobusos, al costat d’un Hotel.

Open chat
1
Hola
En que et puc ajudar?
Powered by